El nostre programa

Vivim un temps nou i el volem viure en comú i amb esperança també a Badalona. Volem ser un referent polític a Badalona comptant amb la participació ciutadana, perquè la gent comuna i treballadora tenim més poder del que ens han fet creure. I és als carrers, places i barris, amb els seus equipaments i espais comuns, on la gent comuna va teixint el ventall de pràctiques i vincles que permeten superar injustícies i pors. És per això que impulsem aquest ideari viu i actiu, que respongui a les necessitats socials i problemàtiques històriques de la ciutat. Ho volem fer des d'una política honesta i pròxima, lluitadora i valenta, com la gent de la nostra ciutat.
  • Participa amb Badalona En Comú Podem i aporta les teves idees!
100%

Una Badalona amb drets i cohesió

Volem un futur on Badalona tingui projectes de vida es puguin realitzar des del respecte i l’equitat, que reconeixen les cures i les posen al centre de la vida, perquè siguin compartides: unes polítiques en lluita contra discriminacions, desigualtats i bretxes. Un futur on l’habitatge sigui un dret bàsic, i on l’especulació no tingui cabuda. Barris educadors, amb una gran importància als drets culturals.

En aquest eix parlarem d’educació, universitats, acció social, joventut, gent gran, cultura, esports, habitatge, seguretat i salut.

Una Badalona que defensi la vida

La Badalona del futur és una ciutat que protegeix en comú la salut i la vida, on fer

avançar la transformació urbana i la transició ecològica que la nostra ciutat necessita. Unes polítiques municipalistes en defensa del clima, on construir sobiranies de proximitat. Un futur de barris verds i biodiversitat, mobilitat saludable i col·lectiva, on respirar aire net, conviure i exercir ciutadania.

Per defensar la vida hem de reflexionar sobre el canvi climàtic, transició energètica, residu zero, sobirania alimentària, patrimoni natural, drets animals, planificació urbanística i mobilitat pública.

Una Badalona participativa i democràtica

La nostra ciutat ha de ser referent en democràcia, i aquesta ha de ser sostinguda pels
vincles solidaris i les xarxes de suport mutu, que articulin la protecció de totes les vulnerabilitats. Un municipalisme per cuidar i enfortir la democràcia, amb una política honesta i transparent, amb aliances públic-comunitàries, on la ciutadania exerceixi un paper decisori en les polítiques estructurals de forma activa i quotidiana, on es coprodueixin polítiques i es gestionin equipaments com a béns comuns.

Aquí parlarem de memòria democràtica, participació, transparència, mitjans de comunicació, digitalització i sobirania tecnològica.

Una Badalona feminista i que lluiti contra l'odi

Les seguretats, la memòria i l’antifeixisme la lluita contra els discursos d’odi formen part dels nostres valors de transformació, i això a Badalona és més important que a qualsevol altra ciutat. Lluitem contra totes les formes de violència masclista i defensem els drets de les dones i l’alliberament dels homes de la cultura patriarcal. Volem que Badalona construeixi quotidianament igualtat amb diversitat, obertament feministes i LGTBI+, acollidores i interculturals, on el dret a la ciutat ho sigui per a totes les edats. El nostre és un municipalisme que construeix un model de ciutat al servei de les persones, feminista i lliure de discursos d’odi i racisme. On, des de la diversitat, s’impulsen processos d’empoderament comunitari.

 

Per lluitar contra l’odi ho hem de fer amb feminisme i polítiques LGTBIQ+, amb polítiques de migració, ciutadania i cooperació.

Una Badalona treballadora i de proximitat

Badalona ha de ser pròsperea, dinàmica i sostenible, on la transició digital sigui oberta i inclusiva. Una ciutat que aposti per ecosistemes públics d’innovació i creativitat; per barris actius, amb comerç de proximitat. Cal una economia al servei del bé comú: cooperatives, amb creació i distribució col·lectiva de valor; descarbonitzades, circulars i de residu zero. Un municipalisme que no es resigna enfront la precarietat, que impulsa polítiques per treballs amb drets i salaris dignes.

Hem de reflexionar sobre quin model d’ocupació, inserció laboral, comerç i turisme necessita la nostra ciutat.

© Copyright 2022. Disseny web per debisual