En Comú Podem aprova la moció sobre les millores socials als barris del Baix Besòs al Parlament

En Comú Podem lidera l’aprovació d’una moció per les millores socials als barris del Baix Besòs al Parlament de Catalunya

Ahir al Parlament de Catalunya es va aprovar la moció presentada per En Comú Podem sobre les millores socials als barris del Baix Besòs. En Comú Podem ha estat la formació política impulsora d’aquesta moció, que ha comptat amb aportacions en forma d’esmenes per part de diferents grups. Els comuns van comptar amb la presència d’Aïda Llauradó, candidata a l’alcaldia de Badalona En Comú Podem, el suport de diferents alcaldables de la formació en la comarca i membres destacats de la formació.

La moció ha estat presentada per Joan Carles Gallego, diputat d’En Comú Podem i exprofessor d’institut a Badalona. La moció constata que els barris del Baix Besòs, que conformen un eix format per 5 municipis metropolitans i concentren una població d’1 milió d’habitants, necessiten una inversió pública significativa per pal·liar les desigualtats socials, econòmiques i d’infraestructures que pateixen. Així mateix, reconeix els esforços fets per la Coordinadora de Veïns i Veïnes del Baix Besòs, del Consorci del Besòs i l’AMB per pal·liar els efectes d’una falta històrica de planificació urbana.

En la moció aprovada, el Parlament de Catalunya constata també la complexitat territorial del Baix Besòs, que concentra un alt volum d’infraestructures viàries i ferroviàries de país, mediambientals i de serveis, i que condiciona la cohesió social als barris i té un impacte cap a la ciutadania en la qualitat ambiental, la connectivitat entre barris, l’accessibilitat als serveis, entre altres. Així mateix, es reclama a la Generalitat que compleixi amb els seus compromisos i obligacions i que declari el territori del Baix Besòs com a prioritari i doni impuls a un Pla de Barris per l’eix Besòs. En Comú Podem celebra l’aprovació d’aquesta moció i seguirà treballant per aconseguir les millores socials que necessiten els barris del Baix Besòs.

Aïda Llauradó ha declarat: «Els municipis del Besòs reivindiquem les inversions que ens deu la Generalitat. En Comú Podem proposem mesures per combatre les desigualtats socials, econòmiques i d’infraestructures que patim el nostre territori. Estic disposada a liderar aquest canvi des de Badalona, amb tota la insistència que sigui necessària».

© Copyright 2022. Disseny web per debisual