En Comú Podem rebutja els pressupostos d’Albiol per manca de polítiques socials

Els comuns també lamenten que les prioritats del PP a Badalona siguin la propaganda i el lluïment personal de l’alcalde

Al Ple municipal d’avui, 8 de gener de 2024, En Comú Podem ha anunciat el seu vot negatiu a l’aprovació del Pressupost Ordinari de l’Ajuntament de Badalona pel 2024. Segons els comuns, el govern del PP està demostrant cada dia la seva indiferència davant la necessitat de polítiques socials. Afirmen que un govern que demà, 9 de gener, deixa al carrer i sense alternativa a 3 famílies amb menors, una dona amb tractament oncològic i una altra dona amb 90% de discapacitat visual, a més, publicant comunicats on se les injuria i calumnia, com a suposades “ocupants il·legals”, és un govern que no pot tenir el suport de cap partit progressista.

Segons explica la presidenta del grup municipal d’En Comú Podem, Aïda Llauradó, el PP a Badalona fa una política arbitrària, que està deixant famílies en situació de vulnerabilitat sense cap alternativa i, alhora, criminalitzant-les de la situació d’injustícia que estan patint per part del propietari de l’immoble desallotjat. Així doncs, Llauradó constata que “no serveix de res intentar negociar polítiques socials i pel dret a l’habitatge amb un govern que nega els drets més bàsics a la població a qui ha de protegir. Creiem que seguiran discriminant a la població segons la seva capacitat econòmica i estatuts social. És un fet tant greu, que ens fa impossible negociar uns pressupostos amb un govern que mostra un cop més les seves polítiques d’extrema dreta”.

D’altra banda, els comuns també lamenten que les prioritats del PP a Badalona siguin la propaganda i el lluïment personal de l’alcalde. No comparteixen que els majors increments pressupostaris siguin d’Esports, o Protocol i Relacions Institucionals, mentre hi ha centenars de famílies en procés de desnonament a la ciutat.

Segons En Comú Podem, Badalona necessita programes socials que realment millorin les condicions de vida de la gent. El servei d’Educació necessita doblar el seu pressupost per tirar endavant el nou contracte d’Èxit Educatiu, amb mesures que donin suport a l’alumnat dels centres educatius, especialment als d’alta complexitat, així com seguir ampliant les activitats de lleure escolar.

A més, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones a dia d’avui no compte ni amb una sola psicòloga per atendre a dones que pateixen violència masclista. Però no es tracta només de recuperar les dues professionals perdudes, sinó d’aconseguir eliminar la llista d’espera i treballar polítiques transversals d’igualtat de gènere.

Per últim, els comuns consideren que el PP presumeix d’increments pressupostaris que ni tan sols els poden executar, ja que creix més la despesa de projectes que no pas la de personal, sabent el dèficit de recursos humans que té aquest ajuntament, i que ha suposat tant la paràlisi com el superàvit municipal. Per tant, de res serveix un pressupost que compta amb uns recursos que no es poden gastar.

© Copyright 2022. Disseny web per debisual