En Comú Podem rebutja que el Sr. Joan Walter sigui Defensor de la Ciutadania a Badalona

El Sr. Walter ha defensat públicament el franquisme, la pena de mort i ha evitat condemnar els abusos patits per menors per membres de l’Església.

En Comú Podem considera que la persona Defensora de la Ciutadania ha de defensar tots els drets humans i la democràcia.

Davant l’anunci del govern del PP a Badalona, de presentar al Sr. Joan Walter com a nou Defensor de la Ciutadania a Badalona, En Comú Podem rebutja que aquesta persona sigui la idònia per exercir el càrrec, ja que ha mostrat opinions públiques a favor del franquisme, de la pena de mort i ha evitat condemnar els abusos patits per menors per membres de l’Església. També ha fet comentaris masclistes més propis d’una altra època. A més, el grup municipal alerta que aquesta figura hauria de ser mínimament de consens.

Segons la presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, aquesta proposta és una decisió unilateral del govern del PP, que tan sols ens han anunciat, i que hem rebutjat des del primer moment per tractar-se d’una persona que, pel seu perfil, no defensarà els drets de tots els col·lectius. El seu clar vincle amb el Partit Popular, del qual ha estat regidor i continua defensant i representant en tertúlies fins al dia d’avui, també l’inhabilita per fiscalitzar l’acció de govern davant la vulneració de drets de l’administració local a la ciutadania.

«Considerem que la persona que ocupi una responsabilitat tan important ha de tenir valors democràtics i en defensa dels drets humans. Hi ha molts exemples d’opinions públiques de Walter que demostren no ser la persona de referència que protegeixi els drets de tothom. Reclamem a l’alcalde que proposi algú amb un mínim de consens».

© Copyright 2022. Disseny web per debisual