En Comú Podem reclama al govern del PP que no abandoni la comissió contra les agressions sexuals entre Ajuntament de Badalona i Generalitat

Aïda Llauradó defensa que només amb un treball conjunt i transversal entre els serveis de Seguretat, Feminismes, DGAIA, Serveis Socials, Salut, Educació i els serveis judicials, es podrà combatre un problema tant greu com les agressions sexuals. 

En Comú Podem celebra la detenció dels dos menors detinguts per la violació en grup d’una adolescent a Badalona el mes de juny. En aquest sentit, reclama al govern del PP que no abandoni la comissió contra les agressions sexuals entre Ajuntament i Generalitat. 

La presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, defensa que només amb un treball conjunt i transversal entre els serveis de Seguretat, Feminismes, DGAIA, Serveis Socials, Salut, Educació i els serveis judicials, es podrà combatre un problema tant greu com les agressions sexuals. 

Ens preocupa que un problema tant greu, complex i estructural com són les agressions sexuals sigui utilitzat políticament per fer un titular i no s’afronti amb totes les mesures necessàries. Per això exigim al govern del PP que segueixi el treball transversal entre Ajuntament i Generalitat  tant per prevenir, detectar com actuar de manera eficaç protegint a les víctimes davant qualsevol cas”, alerta Llauradó. 

En aquest sentit, Llauradó, com a Tinent d’Alcalde d’Educació i Feminismes havia format part de diverses reunions entre Ajuntament de Badalona i Generalitat de Catalunya, on aquests diferents serveis van fer valoració i seguiment dels diferents casos. Per aquest motiu, i davant les declaracions del nou alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, on només defensa un canvi legislatiu, En Comú Podem reclama que el govern del PP a Badalona segueixi treballant transversalment amb la Generalitat i totes les administracions i serveis necessaris per atacar realment el problema d’arrel i millorar la resposta davant aquests casos tant greus, i de manera especial quan afecta a menors d’edat. 

A diferents reunions esmentades del mandat anterior, van participar per part de l’Ajuntament serveis com la Guàrdia Urbana, l’Àmbit d’Educació, Feminismes i LGTBIQ+, Ciutadania, Participació i Agenda 2030; l’Àmbit de Protecció Social a les Persones i Impuls Comercial. Per part de la Generalitat hi van participar  Mossos d’Esquadra, incloent la Unitat del Menor, la Unitat d’Atenció als Abusos Sexuals a Menors de Can Ruti, l’ICS,  la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat, la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), els Departaments de Presidència, Educació, Salut, Igualtat i Interior. 

© Copyright 2022. Disseny web per debisual